perjantai 7. tammikuuta 2011

Trailer Park of Terror (2008)

Punaniskaisia eläviä kuolleitahan on nähty jo 80-luvulta alkaen, mutta vedetäänpä genre vielä uusiin sfääreihin ja heitetään peliin kunnon trailer trash-zombeja. Ei kuitenkaan näitä hitaasti laahustavia aivokääpiöitä, vaan heidän "sivistyneempiä" sukulaisiaan kummitus-zombeja, jotka huoraavat ja vetävät helvetin tyylikkäitä bluegrass-kitarasooloja.

Idea elokuvaan on napsaistu Imperiumin samannimisestä sarjakuvasta ja on myös filmaattisesti turvallisen toimivaa kierrätystavaraa. Jeesus-leiriläiset ongelmanuoret ja heidän ohjaajansa ajavat bussillaan kolarin keskellä jenkkilän eteläosavaltioiden ei-mitään. Suojaa he hakevat läheisestä aution oloisesta asuntovaunukommuunista, koska ilmeisesti rapakon takana kestää ikuisuus rakennuttaa tarpeeksi pylväitä, jotta matkapuhelimissa olisi edes jossain suurkaupunkien ulkopuolella kenttää. Heidät toivottaa tervetulleiksi erittäin vieraanvarainen ryntäikäs blondi Norma, joka tarjoaa kaikille yösijat hylätyistä trailereista. Ei tarvitse olla Mensan jäsen arvatakseen, etteivät ne sittenkään ihan hylättyjä ole. Ja niin käynnistyykin pian riemukas gorno-sirkus.

Teinisakki on stereotypian jättihuipentuma! On kusipää ääliö, läski narkkari, kiimainen lutka, pimeyden prinsessahevari, paskahousuinen homo, pervo runkkari ja kaitsijan virkaa toimittaa vielä uskonsa ja munansa kanssa taisteleva maailmanparantaja. Trailer-zombiet ovat myös hekin kaikki sitä ehtaa hillbilly-kamaa kitaroivine elvis-faneineen, ylensyövine jättimammoineen ja s/m-leikkeihin hurahtaneine sheriffeineen. Tämän joukon ottaessa yhteen luulisi menon olevan jo rikollisen sairasta, mutta meininki pidetään valitettavan vaisuna. Bodycount on kyllä kovissa lukemissa, kidutusta ja gorea tarjoillaan myös rutkasti ja pahisten possekin vie peliä säälimättömästi 6-0. Kuitenkin se jokin omalaatuisuuden manteli on unohtunut puurosta pois.

Ohjaaja Steven Goldmann on kunnostautunut country-musiikkivideoiden ohjaajana, mikä säihkyy ilahduttavasti leffan yleisvaikutelmassa. Kaiken kaikkiaan onnistutaan viihdyttämään katsojaa yli sen tason, mitä normaalisti näiden takakylän selviytymissplattereiden kohdalla on totuttu näkemään. Elokuva sopii sinulle täydellisesti, jos olet krapulassa tahi haluat vastauksen johonkin seuraavista kysymyksistä: Miten zombiet kuvaavat pornoa? Miten valmistetaan rasvakeitettyä ihmiskuivalihaa? Miten aasialainen hieroja/huora-zombie antaa onnellisen lopun? Miten käy ihmiset vs. zombiet destruction derby-kisassa? Katso ja ota selvää.

*** / 5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti